Annemarie Bos Jorink

Business analist, eigenaar Femrise, getrouwd, 3 zoons, 37 jaar

Budget

Hoe verdeelt Annemarie haar geld elke maand?

Hypotheek

Afgelopen jaar toen de rentestanden erg laag waren liep onze rentevast periode af waardoor we nu erg gunstige rentetarieven hebben. Daarnaast hebben we afgelopen jaren €20.000 euro afgelost wat ook helpt in de maandlasten.

Boodschappen

Met een gezin van 5 zijn de boodschappen best een hap uit het maandbudget. We laten twee keer per week de boodschappen thuisbezorgen. Het maken van een lijstje en plannen van de maaltijden helpt om binnen het budget te blijven.

Verzekeringen

De zorgverzekering betalen we altijd per jaar. Verder heb ik een arbeidsongeschiktheidsverzekering, doorlopende reisverzekering, woon verzekering, autoverzekering en uitvaartverzekering

Overig

Goede doelen, schoonmaakster, kleding, abonnementen, hobby’s, uitjes en persoonlijke ontwikkeling

Beleggen

Ik heb een vast bedrag wat ik per maand beleg. Dit maandbedrag is verdeeld in beleggingen met verschillende doelen. Ik beleg voor mijn kinderen, mijn pensioen en om eerder te kunnen stoppen met werken

Sparen

Ik slaap goed bij een goede spaarbuffer en spaar dan ook een groot deel. We sparen om onverwachte kosten of ziekte op te kunnen vangen. Ik werk graag met aparte spaarpotjes bijvoorbeeld voor de kinderen of voor verre reizen.

Annemarie over beleggen

Ik wil mijn zoons leren over beleggen

Beleggingsdoel? Ik beleg voor de lange termijn om op latere leeftijd een keuze te hebben om eerder te kunnen stoppen met werken en als aanvullend pensioen. Daarnaast beleg ik voor mijn kinderen om ze een goede start te kunnen geven en ze te leren over beleggen.

Beleggingsstrategie? Ik beleg in fondsen, ETF’s en een klein bedrag in crypto. Ik leg elke maand op een vast moment geld in. Zo hoef ik er niet naar om te kijken en ben ik ook niet bezig met het “op het juiste” moment aankopen van beleggingen.

Belegt in: ETF’s, fondsen en klein beetje in crypto om te weten hoe het werkt

Belegt bij: Brand New Day, Bux Zero, Degiro

Belegging op wishlist: een hele lijst om nog meer spreiding aan te brengen in mijn portefeuille!

Wil je ook leren beleggen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Wij kunnen je helpen

Word elfin member

Welke boeken Annemarie leest
over beleggen?

Mindset

Wat triggerde jou actief met je geld bezig te gaan?

Van jongs af aan ben ik altijd bezig geweest met geld. Overzichten maken, spaarplannen maken, scenario’s maken als er dingen veranderen in je leven. Ik vind geld een super interessant onderwerp en bij Elfin vind ik vrouwen waarmee ik samen over geld kan praten. Hoe leuk!

Grootste inzicht sinds je bezig bent financieel onafhankelijk te worden?

Dat mijn money mindset eigenlijk niet zo goed was als ik had gedacht. Ik zag geld sparen vooral als een doel op zich, terwijl ik geld nu steeds meer zie als een middel op mijn mooiste leven te leiden, financieel onafhankelijk te zijn en mijn eigen keuzes te kunnen maken.

Wat wens je dat je eerder had geweten?

Dat er ETF’s bestaan en je zo op een laagdrempelige manier goed gespreid kunt beleggen. Ik was dan waarschijnlijk eerder begonnen!

Welke tip wil je andere vrouwen geven?

Zorg ALTIJD dat je zelf je geldzaken goed voor elkaar hebt! Ik heb al vaak gezien dat stellen uit elkaar gaan en de vrouw er zo hard op achteruit gaat en niet weet hoe ze haar geldzaken moet regelen. Zorg altijd dat je zelf de regie op je leven hebt zodat jij je eigen keuzes kunt maken.

Welke podcasts luistert Annemarie over geld, ondernemen en beleggen?

This is Elfin Podcast

Samen leren over geld, zodat jij met zelfvertrouwen aan de slag gaat met jouw financiële toekomst!

Money Mind Podcast

De Money Mind Podcast is de podcast van de Money Mind Academy. Voor alles over money, mind en ondernemen.

Yes, we hebben een nieuwe website bij Elfin! Wat gaaf dat jij er bent. We hebben alles uitgebreid getest, maar misschien hebben we her en der wat over het hoofd gezien. Zie jij iets wat niet lekker loopt? Stuur ons een berichtje via info@thisiselfin.com of via het contactformulier.